17.05.2023, з нагоди завершення реконструкції паліативного відділення КНП «Міська лікарня №8» ЗМР, до закладу відбувся робочий візит секретаря Запорізької міської ради Куртєва А.В. та начальника комунальної установи «Адміністрація з питань охорони здоров’я» міської ради Литвиненко О.Є.

Під час візиту директор КНП «Міська лікарня №8» ЗМР Севальнєва Н.О. ознайомила присутніх з організацією надання паліативної допомоги пацієнтам та проведеними роботами з реконструкції паліативного відділення.

З 01.04.2020 в КНП «Міська лікарня №8» ЗМР створене та функціонує паліативне відділення на 30 ліжок. У відділенні надається загальна кваліфікована паліативна медична допомога вторинного рівня та цілодобове медичне спостереження пацієнтам у термінальної стадії невиліковних захворювань при неможливості надання первинної паліативної медичної допомоги амбулаторно.

Щороку в паліативному відділенні закладу медичну допомогу отримують більше 250 пацієнтів.

КНП «Міська лікарня № 8» ЗМР двічі, в 2020р та 2021р, приймала участь у програмі Громадського бюджету та перемагала. Завдяки цьому, за кошти місцевого бюджету, в закладі здійснено утеплення фасаду будівлі паліативного відділення, здійснено оснащення пандусом та вхідними сходами, проведені роботи з  благоустрою території, а саме: укладено тротуарну плитку на території парку та тротуарній зоні, парк оснащений світильниками, насаджені хвойні рослини для можливості проведення аеротерапії.

Проведений благоустрій паркової зони з формуванням зони відпочинку,  облаштованої бесідками та тротуарним покриттям пристосованим для осіб з особливими потребами надав можливість для прогулянок пацієнтів, що перебувають на лікуванні у паліативному відділенні.

КНП «Міська лікарня №8» ЗМР продовжує активно розвиватися й покращувати матеріально-технічну базу, оновлювати обладнання.

З метою підвищення якості надання медичних послуг та умов перебування у лікарні, у 2022 році, за кошти Національної служби здоров’я України, на підприємстві розпочата реконструкція приміщень гінекологічного відділення під паліативне відділення за адресою:                      м. Запоріжжя, вул. Харчова, буд. 2», яку на теперішній час завершено. Це приміщення відповідає всім будівельним нормам, приміщення паліативного відділення.

У відділенні встановлені електричні й механічні функціональні ліжка з протипролежневими матрацами, подушками, необхідною медичною апаратурою й меблями. Палати та санітарні вузли відділення облаштовані з урахуванням потреб людей з особливими фізичними можливостями.

В КНП «Міська лікарня №8» ЗМР  приділяється особлива увагу розвитку паліативної допомоги.

Наше завдання - забезпечити максимальну якість життя пацієнта з невиліковним захворюванням.