Свято закликає курців кинути курити на 24 години

Щороку третього четверга листопада у світі святкується Міжнародний день відмови від куріння. 2021 року він випав на 18 листопада. Цей щорічний захід спонсорується Американським онкологічним товариством (ACS) і покликаний спонукати людей кинути курити тютюн. Міжнародний день відмови від куріння закликає курців кинути курити на 24 години, сподіваючись, що це стане першим кроком до того, щоб кинути курити назавжди.

Міжнародний день відмови від куріння виник унаслідок низки подій, що відбулися у 1970-х роках. 18 листопада 1976 року у Каліфорнії відбувся перший великий рух щодо відмови від сигарет. За даними каліфорнійського відділення ACS, того дня майже 1 мільйон людей кинули палити цигарки. 1977 року акція вже була проведена по всій країні.

При цьому різні люди кидають палити по-різному. Є ті, хто кидає раптово і повністю, і ті, хто йде від цього поступово. Деяким людям потрібні замінники і фактори, що відволікають, щоб придушити тягу, а іншим потрібні спеціальні ліки. Незалежно від того, який підхід ви виберете, Міжнародний день відмови від куріння – чудова нагода зробити перший крок.

Є безліч переваг одного дня без цигарок. Усього через 20 хвилин без сигарети частота серцевих скорочень падає. Як і артеріальний тиск. Через дванадцять годин організм очистить організм від останньої сигарети.

Це чудовий початок. Якщо ви протримаєтеся довше одного дня, ризик серцевого нападу почне знижуватися разом із серцевими захворюваннями та інсультом.

Через 2 дні все стає краще на смак та запах. Це тому, що ваші нерви відвикають від диму.

День 3 може бути важким. Нікотин залишає ваше тіло, і можуть виникнути симптоми відміни, але ви можете зробити це.

До першого місяця ви можете помітити, що дихайте краще. Кашель менший. Ваші легені стануть чистішими.

   

Бережіть своє здоров’я!